h

Zorgen over dure huur in Centrum

25 oktober 2014

Zorgen over dure huur in Centrum

Het huidige huurbeleid maakt veel emoties los bij huurders in Centrum. Dat bleek tijdens twee flyeracties op verschillende markten in het stadsdeel, waarbij het SP-meldpunt 'Mijn huur is te duur' onder de aandacht werd gebracht.

Het rijk neemt steeds meer maatregelen die huren onbetaalbaar maken en de SP maakt zich grote zorgen hierover. Daarom is een online enquête opgezet. Gesprekken met voorbijgangers in Centrum lieten een duidelijke tweedeling zien. Bezitters van koopwoningen maken zich geen zorgen - maar huurders duidelijk wel. Heel veel huurders geven aan zo lang mogelijk in hetzelfde huis te blijven wonen; een verhuizing levert direct een onbetaalbare huurprijs op voor velen.

Het flyeren was onderdeel van een voorlopige eindsprint voor de actie. De uitkomsten worden dinsdag aangeboden aan de Kamercommissie Wonen in Den Haag. Overigens blijft ook na dinsdag het formulier online, zodat de SP blijvend de vinger aan de pols kan houden over de huren in Amsterdam. 

U bent hier