h

Zet in op cao voor medewerkers sociale werkplaats

9 januari 2015

Zet in op cao voor medewerkers sociale werkplaats

De SP vraagt het stadsbestuur om bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) de druk op te voeren zodat er weer een cao komt voor medewerkers in de sociale werkplaats. SP-raadslid Maureen van der Pligt: “Door de landelijke participatiewet verliezen mensen uit de sociale werkplaats momenteel een deel van hun rechten. Een nieuwe cao is dus belangrijk voor de rechten van de werknemers.”

Medewerkers in de sociale werkplaats zitten al een jaar zonder nieuwe cao, waarin hun salaris en arbeidsvoorwaarden worden geregeld. De VNG doet de onderhandelingen voor de gemeentes, maar is tot nu toe niet bereid geweest om met de vakbonden te praten.

Volgens de SP is het goed als Amsterdam als grote gemeente de VNG oproept te bewegen. Van der Pligt: “De VNG verzaakt, en dat is slecht voor de mensen in de sociale werkplaats. Ik hoop dat Amsterdam haar gewicht in de schaal legt en opkomt voor een degelijke arbeidsvoorwaarden voor deze mensen.”

U bent hier