h

Amsterdam doet proef om huurschulden aan te pakken

5 februari 2015

Amsterdam doet proef om huurschulden aan te pakken

Amsterdam loopt voorop met een proef om problemen met huurschulden aan te pakken. Bij een groep van 132 huurders met betalingsproblemen houdt de gemeente de huur in op de uitkering en maakt deze rechtstreeks over aan de corporatie. SP-wethouder Arjan Vliegenthart: “We moeten altijd op zoek naar manieren op schuldenproblemen op te lossen. Het is mooi dat de eerste resultaten van de proef positief zijn, daardoor heeft deze groep huurders weer zicht op een betere toekomst.”

Vliegenthart beseft dat de gemeente hiermee ingrijpt in waar mensen hun uitkering aan besteden, maar denkt dat dit bij huurschuld terecht is: “Linksom of rechtsom moet elke huurder maandelijks de huur betalen. Dat is niet een uitgave waar over je kunt kiezen of je hem wel of niet doet. Als we op deze manier kunnen voorkomen dat mensen door betalingsproblemen uiteindelijk dakloos worden, is dat beter voor iedereen.”

U bent hier