h

Amsterdam voert eigen bijdrage jeugd ggz niet in

11 februari 2015

Amsterdam voert eigen bijdrage jeugd ggz niet in

Amsterdam gaat de eigen bijdrage voor dagbehandeling voor jeugd in de geestelijke gezondheidszorg niet invoeren. Die eigen bijdrage is door de regering bedacht, maar de  gemeente is bang dat het tot veel problemen gaat leiden. SP-raadslid Erik Flentge: “Dat is goed nieuws. Dat maakt de zorg toegankelijk voor rijk én arm, en voorkomt dat mensen de zorg vanwege de kosten mijden De maatregel van de regering is een slechte en ik ben er blij mee dat we die in Amsterdam niet gaan doorvoeren.”

Voor een ander onderdeel, de 24-uurszorg, bestond al een bijdrage.  Op verzoek van de SP, D66 en initiatiefnemer van het debat Groenlinks, gaat de gemeente ook onderzoeken of afschaffing daarvan mogelijk is. Flentge: “Dat is belangrijk, want dan heb je helderheid voor alle cliënten in de geestelijke gezondheidszorg voor de jeugd. Ik wil weten wat de consequenties zijn als de gemeente ook deze bijdrage af gaat schaffen.”

U bent hier