h

Forse winst voor SP in Amsterdam

19 maart 2015

Forse winst voor SP in Amsterdam

De SP heeft in Amsterdam een flinke winst geboekt bij de provinciale statenverkiezingen. Vier jaar geleden stemde 10,4% van de Amsterdamse kiezers SP, nu is dat met bijna een kwart gestegen naar 12,7%. Deze uitslag is ook hoger dan de 11,2% die de SP behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen een jaar geleden.

Foto: SP

In de voorlopige uitslag stijgt de SP in de hele provincie van 9,6% naar 10,5%. Daarmee krijgt de SP er één zetel bij en groeit de fractie van vijf naar zes zetels. Daarmee komen Amsterdammers Remine Alberts, Marnix Bruggeman, Geert Ritsema en Hans Bakker in de Provinciale Staten. 

Afdelingsvoorzitter Chris Schaeffer: “Ik ben trots op deze uitslag! Ik wil alle SP-stemmers bedanken voor hun vertrouwen. Ik wil onze leden complimenteren die de afgelopen weken keihard hebben geknokt voor dit mooie resultaat.”

U bent hier