h

Geen SP bij waterschapsverkiezingen

17 maart 2015

Geen SP bij waterschapsverkiezingen

Op woensdag 18 maart zijn niet alleen de verkiezingen voor de provinciale staten, maar kan er ook gestemd worden voor het waterschap. De SP doet wel mee met de provinciale verkiezingen, zie SP-website van de provincie voor meer info. Maar de SP doet niet mee aan de waterschapsverkiezingen. De waterschappen hebben een belangrijke uitvoerende taak, maar geen politieke taak.

Is er een verband tussen de Socialistische Waterschapsvereniging en de SP?

Bij de waterschapsverkiezingen doet er een partij mee onder de naam Socialistische Waterschapsvereniging. De partij lijkt in naam en huisstijl enigszins op de SP, maar de SP is op geen enkele wijze verbonden met deze partij. SP-lijsttrekker voor de provincie Remine Alberts: “Achter deze waterschapspartij zit een vastgoedman die de kiezer een rad voor ogen probeert te draaien. Ze proberen mee te liften op het succes van de SP, daar moeten mensen  goed voor oppassen. ” Alberts heeft verder geen stemadvies voor de waterschapsverkiezingen: “Het enige stemadvies dat ik mensen kan geven is: verdiep u er enigszins in, en stem wat u het beste lijkt.”

Breng waterschappen onder bij provincies

De SP wil in de toekomst dat  de bevoegdheden van de waterschappen worden ondergebracht bij de provincies. Verkiezingen voor de provincies zijn wat de SP betreft de juiste plek om besluiten te nemen over het waterbeheer. Lees voor meer informatie hierover een uitgebreid artikel van SP-kamerlid Ronald van Raak in Spanning, het tijdschrift van het wetenschappelijk bureau van de SP.

U bent hier