h

Laseractie SP: ‘Stop schaamteloze zelfverrijking top ABN-Amro’

23 maart 2015

Laseractie SP: ‘Stop schaamteloze zelfverrijking top ABN-Amro’

De SP heeft op het hoofdkantoor duidelijk gemaakt dat de exorbitante salarisverhoging van de ABN-top onacceptabel is. Vorige week werd duidelijk dat de top van ABN-Amro afgelopen jaar een ton meer salaris heeft gekregen. SP-raadslid Tiers Bakker: "Deze schaamteloze zelfverrijking kan echt niet door de beugel. Blijkbaar is er niets geleerd van de financiële crisis. Daarom moet het kabinet ingrijpen."

Foto: Jan Sol

Bakker vindt het onbegrijpelijk dat het kabinet niet wil ingrijpen: "Minister Dijsselbloem zegt dat hij er niets aan kan doen. Dat kan hij wel. De overheid is nog steeds eigenaar van ABN dus Dijsselbloem moet hier een stokje voor steken. Daarnaast moet hij zorgen dat ook de vaste salarissen onder het bonusplafond gaan vallen. Zo pakken we de perverse beloningscultuur binnen de financiële sector daadwerkelijk aan."

U bent hier