h

Geef raad laatste stem bij afstoten gemeentedeelnemingen

1 april 2015

Geef raad laatste stem bij afstoten gemeentedeelnemingen

Volgens SP-raadslid Tiers Bakker is het belangrijk dat de gemeenteraad uiteindelijk bepaalt welke deelnemingen worden verkocht en welke niet. “Ik zou het prima vinden als we de Amsterdam ArenA verkopen, maar parkeerbeheer lijkt me bijvoorbeeld geen goed idee. Ook moeten we als gemeente niet de kip met de gouden eieren slachten.”

Bakker gaf in een eerder stadium al aan dat hij niets ziet in de verkoop van parkeerbeheer, afvalverwerking, glasvezelinternet en Alliander. “Daarom willen we dat er eerst goed in kaart gebracht wordt wat we eventueel zouden verliezen en wat het ons oplevert. Op die manier kunnen we als raad een weloverwogen keuze maken.”

Het voorstel dat SP en D66 hiertoe indienden werd gesteund door de gehele raad. Bakker: “Dat is mooi. Het stadsbestuur mag alles onderzoeken. Maar als het publieke belang in het geding is wil de SP dat de we de verkoop tegen kunnen houden. Het spreekt voor zich dat wij niet willen dat kerntaken van de overheid aan de markt worden verpatst.”

 

U bent hier