h

Toezeggingen aan bewoners van Opheusdenhof

27 mei 2015

Toezeggingen aan bewoners van Opheusdenhof

Bewoners van de Opheusdenhof in Zuidoost hebben vanmiddag opheldering geëist van Eigen Haard. De bewoners vinden dat de woningcorporatie het achterstallig onderhoud in het wooncomplex moet verhelpen. Hiervoor boden ze, samen met de SP, een rapport aan bij de directie. 

Foto: SP
Bij een recente inventarisatie van de SP bleek dat het complex in Holendrecht kampt met veel achterstallig onderhoud. Zo is er veel schimmelvorming, tocht,
zijn kozijnen in slechte staat en is er onvoldoende ventilatie. SP-raadslid Erik Flentge: "Bewoners zijn nu eindelijk serieus genomen. Dat is het gevolg van deze actie."

De directie van Eigen Haard zei toe de aangekaarte problemen te willen oplossen. De corporatie gaat binnen een maand de bewoners bezoeken die de klachten aan de SP meldden. Er wordt dan snel gezocht naar een oplossing. Eigen Haard beloofde tevens actief contact te zoeken met andere bewoners in de wijk om ook daar de problemen aan te pakken.

Flentge: "Dat is een goed begin. Maar belangrijker is dat Eigen Haard ook echt aan de slag gaat. Bewoners en de SP zullen de corporatie kritisch volgen."

U bent hier