h

Bewoners Nieuw Sloten aan de knoppen van parkeerbeleid

25 juni 2015

Bewoners Nieuw Sloten aan de knoppen van parkeerbeleid

Stadsdeel Nieuw-West biedt bewoners en andere belanghebbenden in de wijk Nieuw Sloten vergaande mogelijkheden om met elkaar de parkeerproblemen in hun wijk te analyseren en daarvoor oplossingen te bedenken. Dat voorstel van SP-stadsdeelbestuurder Erik Bobeldijk is unaniem aangenomen.

De SP is erg enthousiast over deze verfrissende aanpak, die buurtbewoners meer zeggenschap geeft over hun leefomgeving. Bobeldijk: "Bewonersparticipatie is enorm belangrijk, maar deze nieuwe manier van beleid maken gaat verder dan alleen inspraak. Bewoners bedenken daadwerkelijk zelf de oplossingen en wij voeren het vervolgens uit."

Met deze nieuwe aanpak wordt als eerst een pilotproject gestart in de wijk Nieuw Sloten. Uit parkeerdrukmetingen blijkt dat de parkeerdruk in de wijk te hoog is, vooral in de avonduren. Binnenkort zullen bewoners, winkeliers en andere belanghebbenden meer informatie ontvangen over hoe zij kunnen meedenken, maar vooral dus ook meedoen. Als de proef succesvol is, wordt ook gekeken of de aanpak in andere buurten kan worden gebruikt.

U bent hier