h

Plan voor historische passantenhaven getorpedeerd

1 juli 2015

Plan voor historische passantenhaven getorpedeerd

Een initiatief voor een historische passantenhaven in het te ontwikkelen Cruquiusgebied in Oost kan helaas niet op voldoende steun in de bestuurscommissie rekenen. Tijdens de behandeling van de Watervisie stelden VVD en SP tevergeefs voor dit breed gedragen initiatief van de grond te krijgen.

Initiatiefnemer Piet Dekker heeft zich drie jaar lang ingespannen om alles netjes te regelen. Hij heeft zich keurig aan de spelregelkaart van het stadsdeel gehouden; hierin wordt gevraagd om overleg met bewoners en omgeving. Iedereen was enthousiast, ook Amvest, de belangrijkste projectontwikkelaar in het gebied. SP-woordvoerder Jeroen Bronswijk: "Als de bestuurscommissie écht de ogen en oren van bewoners wil zijn, moeten we dit soort mooie initiatieven niet tegenhouden."

Portefeuillehouders Thijs Reuten (PvdA) en Ivar Manuel (D66) waren duidelijk niet van het initiatief gecharmeerd. Reuten weigerde eerder een vergunning met als argument dat het woonschepen betrof. Uit de plannen bleek echter dat het hier om passantenschepen gaat, met een maximale ligtijd van drie maanden. Manuel verklaarde ijskoud dat ‘toekomstige bewoners misschien tegen zijn’. Bronswijk: "Nu met het argument komen dat er geen bewoners zijn omdat er nog gebouwd moet worden is flauwekul."

U bent hier