h

Doorbetalen opgestapte directeuren Ymere onbegrijpelijk

18 augustus 2015

Doorbetalen opgestapte directeuren Ymere onbegrijpelijk

De SP vindt de hoge vergoedingen en doorbetalingen van twee vertrokken directeuren bij Ymere voor in totaal vier ton onbegrijpelijk. SP-raadslid Erik Flentge: “De huren zijn de afgelopen periode enorm gestegen. Dan snap ik niet waarom mensen die een enorm salaris krijgen en dan weggaan, nog maandenlang krijgen doorbetaald. Dat geld behoort toe aan de huurders.”

Uit onderzoek van RTL bleek dat twee directeuren gezamenlijk zo’n 400.000 euro meekregen. Van één van de twee directeuren staat vast dat hij zelf opstapte om meer tijd voor zijn privéleven te hebben. Toch kreeg hij vijf maanden doorbetaald voor een totaalbedrag van 127.000 euro. De andere directeur kreeg naast een vertrekpremie van 170.000 euro nog vier maanden doorbetaald. In totaal streek deze directeur bij zijn vertrek 275.000 euro op.

Flentge: “Van die premies wordt dan vaak gezegd dat het volgens de regels is. Dat vind ik een kulexcuus want als iets mag betekent niet dat het ook moet. Maar dat deze mensen ook nog doorbetaald worden terwijl ze geen directeur meer zijn, daar snap ik al helemaal niets van. Ik roep het stadsbestuur op om met Ymere om de tafel te gaan om in de toekomst aan zulke praktijken een einde te maken.”

U bent hier