h

Genoeg voor iedereen op het Osdorpplein

27 augustus 2015

Genoeg voor iedereen op het Osdorpplein

Er is genoeg voor iedereen, het is alleen een kwestie van eerlijk delen. Dit was de boodschap van de SP zaterdag 22 augustus op het Osdorpplein. Ook daar kon dit op veel steun kon rekenen. Al eerder ging de SP met Amsterdammers in gesprek over ongelijkheid, belasting ontwijking door bedrijven en de verdeling van de rijkdom in Nederland.

Foto: SP

Net als op het Buikslotermeerplein waren ook de Amsterdammers in Nieuw-West verbaasd en geschrokken over de uitkomst van de quiz. 'Hebben de 3 rijkste Nederlanders evenveel als de armste 8 miljoen bij elkaar? En ontduiken grote bedrijven jaarlijks voor maar liefst 1000 miljard aan belasting.' Veel mensen vinden dit onacceptabel en spraken hun steun uit voor het SP-plan voor aanpak van belasting ontduikende bedrijven en de miljonairsbelasting.

Meer weten over ongelijkheid in Nederland?
Kijk op de website genoeg.sp.nl.

U bent hier