h

Meer terrassen op bruggen toegestaan ondanks protest

8 september 2015

Meer terrassen op bruggen toegestaan ondanks protest

Ondanks veel negatieve reacties van omwonenden en een tegenstem van SP, GroenLinks en PvdA gaat stadsdeel Centrum meer terrassen toestaan op bruggen. SP-duocommissielid in Centrum Bart Uitdenbogaart: “Niet elke vierkante meter openbare ruimte in de binnenstad hoeft commercieel uitgebaat te worden. Ook al zou dat met veel passen en meten net kunnen. De stad moet ook leefbaar blijven en begaanbaar voor voetgangers.”

Terrassen op en aan bruggen op de zogenoemde brugvleugels, waren tot nu toe niet toegestaan op een enkele uitzondering na. Het stadsdeel heeft nu de voorwaarden voor terrassen aangepast, zodat er 26 terrassen op brugvleugels bij kunnen komen.

De SP zal de komende tijd goed in de gaten houden wat de gevolgen zijn voor omwonenden en voetgangers. Uitdenbogaart: “Het is jammer dat de stad nu weer voller wordt gezet met terrassen. Volgens het stadsdeel kan het op papier, maar wij gaan goed in de gaten houden hoe het in de praktijk zal gaan. Wij vinden het belangrijk dat er genoeg ruimte blijft, zodat de stad toegankelijk en leefbaar blijft. Het mag niet gebeuren dat voetgangers door terrassen naar de weg worden verbannen.”

U bent hier