h

SP in actie voor Russische LHBT-vluchtelingen

21 september 2015

SP in actie voor Russische LHBT-vluchtelingen

Foto: Justin Luijten

De SP voerde afgelopen zaterdag actie voor lesbo-, homo-, bi- of transgendervluchtelingen van wie nog niet zeker is of ze teruggestuurd worden naar Rusland. Zo’n honderd mensen waren aanwezig bij de protestdemonstratie in de tuin van de diaconie, naast de Hermitage. Naast de SP deden ook andere politieke partijen en LHBT-organisaties mee aan dit protest.

Voor LHBT’ers is Rusland een gevaarlijk land. Er is veel geweld en discriminatie tegen deze groep, waardoor zij vaak niet veilig zijn en hun identiteit moeten verbergen. Onlangs is in Den Haag een maatregel aangekondigd om het asielbeleid voor Russische LHBT’ers te versoepelen. Maar voor Russische LHBT’ers die hier al zijn is het onzeker of zij teruggestuurd zullen worden.

SP-kamerlid Sharon Gesthuizen was aanwezig bij de actie en hield een toespraak. Gesthuizen: “Nu is het tijd dat de maatregel ook werkelijk uitgevoerd wordt en dat LHBT-vluchtelingen met respect behandeld worden. Ook als ze niet uit Rusland komen.” De burgemeester tekende de petitie en opende met presentatrice Dolly Bellefleur een Kiss-Inn.

U bent hier