h

Visite kan met korting parkeren

3 september 2015

Visite kan met korting parkeren

Amsterdam breidt de regeling uit waarmee bezoek voor bewoners met korting kan parkeren. De regeling gaat nu ook gelden in Noord en West. De oude regeling in Nieuw-West wordt uitgebreid. SP-raadslid Remine Alberts: “Dit is iets waar de SP al lang voor pleit. Zo verlaag je de drempel voor mensen met een kleine beurs om op bezoek te komen bij vrienden of familie in de stad. Dat is leuk voor de Amsterdammers en hun bezoek, en zo bestrijden we ook de eenzaamheid.”

Vanaf 1 januari kunnen bewoners in Noord voor dertig uur bezoek ontvangen voor de helft van de prijs. Mensen uit West kunnen voor maximaal tien uur per maand korting aanvragen voor bezoek. In Nieuw-West stijgt het aantal bezoekersuren met korting van tien naar dertig uur per maand. In Zuidoost, Zuid en Oost bestond al een kortingsregeling. In Centrum kan er geen bezoekersparkeren worden ingevoerd, omdat de parkeerdruk daar te hoog is.

De regeling van bezoekersparkeren wordt in 2017 geëvalueerd.

U bent hier