h

SP slaat alarm om achterstallig onderhoud in stadsdeel Nieuw West

22 oktober 2015

SP slaat alarm om achterstallig onderhoud in stadsdeel Nieuw West

De SP wil dat het stadsdeelbestuur van Nieuw-West de corporaties gaat aanspreken op het achterstallig onderhoud in veel buurten in het stadsdeel. Aanleiding daarvoor zijn de resultaten van een onderzoek naar achterstallig onderhoud dat SP-leden het afgelopen halfjaar hebben gedaan. Schimmel, vochtplekken en rottende kozijnen zijn slechts enkele voorbeelden van wat is aangetroffen. SP-fractievoorzitter in het stadsdeel Andre Meijler: “We zijn geschokt van wat we allemaal tegen zijn gekomen. Het is belangrijk dat er snel wat gedaan wordt aan het achterstallig onderhoud, De bewoners betalen hier immers elke maand voor en hebben recht op een goede woning.”

De SP heeft het afgelopen halfjaar huis aan huis onderzoek gedaan naar achterstallig woningonderhoud in een aantal buurten in Nieuw-West. Zo bezocht de SP de Louis Couperusbuurt, de Schuitenhuisstraat en de Dobbebuurt. De resultaten van het onderzoek zijn alarmerend. In alle onderzochte buurten zijn ernstige vormen van achterstallig woningonderhoud aangetroffen. Bewoners klagen al lang over onder andere schimmel, rottende kozijnen, sterk verouderd sanitair en tocht. Foto's van de aangetroffen situaties bevestigen de klachten.

In het voorjaar had de SP al vragen gesteld over de mogelijke sloopbestemming en dreiging van verkrotting in de Louis Couperusbuurt. Destijds is aangegeven dat er geen verkrotting bekend was en dat de corporatie Stadgenoot de afgelopen jaren juist heeft geïnvesteerd in onderhoud en veiligheid in de woningen. De resultaten van het SP onderzoek laten zien dat onderhoud in de Louis Couperusbuurt alleen aan de buitenzijde van de woningen is uitgevoerd. Achter de voordeur blijven veel klachten van bewoners onverminderd bestaan.

De klachten van bewoners van de Theodorus Dobbestraat zijn zelfs nijpender. In deze straat is de afgelopen jaren helemaal geen noemenswaardige onderhoud geweest volgens de bewoners. In sommige woningen zijn de keukens meer dan 30 jaar oud. De bewoners van deze buurten verdienen simpelweg beter. De SP gaat binnenkort opnieuw op bezoek in de Dobbebuurt om de klachten verder te inventariseren en te kijken wat er moet gebeuren.

Foto: SP

Onderhoudsklachten in de Dobbebuurt

U bent hier