h

Bestrijd pestgedrag tegen transgenders

2 november 2015

Bestrijd pestgedrag tegen transgenders

De SP wil dat transgenders worden beschermd tegen pesten en geweld. Er moet bij de politie en stadsdelen meer aandacht voor dit pestgedrag komen en slachtoffers moeten op begrip kunnen rekenen. SP-raadslid Nelly Duijndam: “Iedereen moet kunnen zijn zoals hij of zij is. Pestgedrag en geweld tegen transgenders horen niet thuis in onze stad.”

Het Parool meldde afgelopen weekend dat meer dan de helft van de transgenders in Nederland het afgelopen jaar is beledigd, bedreigd, of te maken heeft gehad met geweld. Duijndam: “Ook ikzelf heb gesproken met transgenders, uit Oost en Nieuw-West die gepest werden. Helaas komt dit in Amsterdam voor. Ik ken twee gevallen waar iemand vanwege het pestgedrag zelfs moest verhuizen naar een andere buurt. Dat is echt onacceptabel.”

Wat de SP betreft is meer ondersteuning en begrip vanuit overheidsinstanties zoals de gemeente en de politie nodig. Duijndam: “Bij één van de mensen wie ik sprak had een gemeentemedewerker gevraagd of de kleding van de transgender niet wat te flamboyant was. Dat is precies het tegenovergestelde van wat de gemeente moet doen. Daarom wil ik dat overheidsinstanties samen optrekken en vierkant achter pestslachtoffers gaan staan. Transgenders moeten zich veilig voelen in onze stad en zichzelf kunnen zijn.”

De SP heeft over dit onderwerp samen met GroenLinks schriftelijke vragen ingediend.

U bent hier