h

Onderzoek uitbreiding metro

5 november 2015

Onderzoek uitbreiding metro

De SP wil samen met VVD en D66 dat onderzocht wordt of het metronetwerk in de stad in de toekomst moet worden uitgebreid. SP-raadslid Remine Alberts: “De stad groeit met 10.000 mensen per jaar, dan moet je ook nadenken over hoe de boel in de toekomst niet vastloopt. Uitbreiden van het metronetwerk, zoals het afmaken van de ringlijn tussen Sloterdijk en Centraal Station zou daar een oplossing voor kunnen zijn.”

Verschillende partijen hebben ideeën over hoe de metro in Amsterdam kan worden uitgebreid. Zo wordt er gesproken over een nieuwe metrolijn van Nieuw-West naar Oost en het uitbreiden van de Noord-Zuidlijn met extra stations. Alberts: “Dan vind ik het logischer dat je eerst kijkt naar het afmaken van de ringlijn tussen Sloterdijk en CS, voordat we beginnen aan grote ondergrondse projecten.”

Wat de SP betreft is het belangrijk dat er bij de beslissing over toekomstige metroprojecten geleerd wordt van het debacle van de Noord-Zuidlijn. Alberts: “De gemeente moet niet overhaast en onvoldoende voorbereid van start gaan met het aanleggen van een nieuwe metrolijn à la de Noord-Zuidlijn. En als de kosten van uitbreidingsprojecten bekend zijn, moeten we goed kijken wat de consequenties daarvan voor de bestaande bus- en tramlijnen zijn, die mogen niet de dupe worden.”

U bent hier