h

SP begint enquête WMO-hulpmiddelen

13 november 2015

SP begint enquête WMO-hulpmiddelen

De SP begint een onderzoek onder gebruikers van WMO-hulpmiddelen zoals rolstoelen, scootmobielen of trapliften. SP-raadslid Nelly Duijndam: “Voor veel mensen is zo’n hulpmiddel ontzettend belangrijk. Voor hun gezondheid, maar ook om mee te kunnen doen in de samenleving. Het is belangrijk dat dit goed geregeld is, en wij willen daarom het naadje van de kous weten.”

Foto: Nynke Vissia
De gemeente is verantwoordelijk voor het regelen van de zogenoemde Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Onderdeel daarvan is dat mensen bij de gemeente hulpmiddelen kunnen aanvragen. De gemeente heeft de levering en het onderhoud van die hulpmiddelen vervolgens uitbesteed aan een aantal bedrijven.

Duijndam: “We hopen een goed beeld te krijgen van wat de gebruikers vinden van de dienstverlening van die bedrijven. We hebben daarvoor een website geopend en zullen de komende weken de stad in gaan om zoveel mogelijk mensen hierover te spreken.”

Maakt u gebruik van bijvoorbeeld een rolstoel, scootmobiel of traplift? Doe mee met het onderzoek en vul de vragenlijst in op amsterdam.sp.nl/wmohulpmiddelen.

U bent hier