h

Eigen Haard onderzoekt renovatie woningen Buiksloterweg

5 januari 2016

Eigen Haard onderzoekt renovatie woningen Buiksloterweg

Op verzoek van SP-bestuurder in Noord Erna Berends gaat Eigen Haard bij de Buiksloterweg per pand samen met de bewoners bekijken of het mogelijk is het pand op te knappen. Daarbij is het uitgangspunt dat de historische huizen zoveel mogelijk bewaard worden. Berends: “Daar ben ik erg blij mee. Het zijn sociale huurwoningen met een historisch karakter, daar moeten we zuinig op zijn."

Vanaf de pont richting het Noorderpark loopt de Buiksloterweg met een rijtje karakteristieke woningen en een scooterwinkel. Volgens corporatie Eigen Haard, de eigenaar, is de bouwkundige toestand van de panden onder de maat is. In eerste instantie wilde de corporatie de woningen slopen en vervangen door nieuwbouw.

Samen met Eigen Haard is Berends ter plekke eens gaan kijken. Berends: “We werden uitgenodigd door bewoners om een aantal woningen van binnen te bekijken. Wat ik zag was een enorme liefde van de bewoners voor hun woning en de locatie.” Eigen Haard heeft na goed overleg met het stadsdeel en bewoners, besloten om per pand te bepalen wat de aanpak moet worden. Daarbij wordt eerst gekeken naar onderhoud en renovatie. Pas als het echt niet anders kan omdat de huizen te slecht zijn, is sloop een optie. 

 

U bent hier