h

Betrek kunstenaars bij beheer atelierpanden

10 februari 2016

Betrek kunstenaars bij beheer atelierpanden

Op voorstel van SP, mede-ingediend door de bijna de hele raad, worden kunstenaars betrokken bij de inrichting en het beheer van nieuwe broedplaatsen. SP-raadslid Nelly Duijndam: “Kunstenaars zijn mensen vol met goede ideeën. Laten we gebruik maken van die ideeën om van broedplaatsen levendige plekken te maken waar de buurt geïnspireerd wordt en waar mooie dingen kunnen worden gemaakt.”

Het stadsbestuur is van plan om jaarlijks tenminste 10.000 vierkante meter nieuwe broedplaatsen mogelijk te maken. Broedplaatsen zijn verzamelplekken voor kunstenaars en startende of maatschappelijke bedrijfjes. De invulling van broedplaatsen bij nieuwe panden wordt tot nu toe geregeld door het gemeentelijke bureau broedplaatsen.

Duijndam: “De SP vindt het altijd een goed idee als mensen kunnen meedenken en meebeslissen over hun eigen omgeving. Of dat nu gaat om je buurt, je huis of je werkplek. Juist bij zo’n groep creatieve en inspiratievolle mensen zoals kunstenaars lijkt het me heel goed om dat prinipe toe te passen in de praktijk.”

U bent hier