h

Kies voor betaalbare huur in voormalig Prinsengrachtziekenhuis

24 maart 2016

Kies voor betaalbare huur in voormalig Prinsengrachtziekenhuis

De SP wil dat er betaalbare woningen komen in het voormalige Prinsengrachtziekenhuis in plaats van heel dure koophuizen. SP-fractievoorzitter in Centrum Michiel Wetzer: “Het gebeurt niet vaak dat er nieuwe huizen kunnen worden gebouwd in de binnenstad. Dan moeten we juist deze kans aangrijpen om de buurt meer gemengd te maken in plaats van nóg meer onbetaalbare huizen te bouwen.”

De bestuurspartijen in stadsdeel Centrum willen meewerken aan een plan om tien grote woningen te bouwen in een gebouw van het voormalige Prinsengrachtziekenhuis en in een nieuw gebouw daarnaast. De projectontwikkelaar heeft al aangekondigd dat het dure koophuizen zullen zijn die niet te betalen zijn voor lagere of middeninkomens.

Wetzer is verbaasd dat het stadsdeel de plannen mogelijk wil maken: “Juist in hun eigen coalitieakkoord hebben de bestuurspartijen D66, PvdA en GroenLinks gezegd dat ze zich zorgen maken over hoeveel sociale huur er in Centrum is. En terecht natuurlijk. Daarom zeggen wij: maak van deze kans gebruik om juist te bouwen waar het stadsdeel behoefte aan heeft: betaalbare woningen voor mensen met een laag of middeninkomen.”

U bent hier