h

Ledenavond Oost: 'Laat weten dat de SP het verschil maakt'

7 april 2016

Ledenavond Oost: 'Laat weten dat de SP het verschil maakt'

"Laat de Amsterdammers weten dat je met de SP écht het verschil maakt." Dat was de boodschap van SP-wethouder Arjan Vliegenthart tijdens een ledenavond van de SP Oost. "Denk bijvoorbeeld aan  Betondorp, waar de SP laatst een dag lang mensen heeft geholpen met het aanvragen van armoederegelingen." Samen met SP-fractievoorzitter in Oost Jeroen Bronswijk en oprichter van stichting MOI Shazia Ishaq enthousiasmeerde Vliegenthart zo de aanwezige SP'ers om nog vaker de buurten in te trekken.

Foto: Shazia Ishaq

Vliegenthart, wethouder van Werk, Inkomen en Participatie, lichtte het dankzij de SP ingezette armoedebeleid van de gemeente toe. Ook legde hij uit waarom hij 'burgerlijk ongehoorzaam' is en weigert de tegenprestatie voor bijstandsgerechtigden te verplichten, zoals de door VVD-PvdA ingevoerde Participatiewet min of meer oplegt: "De Amsterdamse aanpak om mensen naar werk te begeleiden blijkt effectiever dan die van de andere grote steden. De tegenprestatie is hier dus niet nodig. Wat nodig blijft is meer werk. Banen geven allereerst inkomen, maar zijn ook van belang om mee te doen, om te merken dat we allemaal nodig zijn."

Jeroen Bronswijk, SP-fractievoorzitter in Oost, sprak over de toegevoegde waarde van de bestuurscommissie met een mooie Cruyffiaanse metafoor: "We zijn de ogen en oren en wat we zien en horen, moeten we handen en voeten geven."

Shazia Ishaq, oprichter van welzijnsorganisatie MOI (Maatschappelijke  Ondersteuning en Integratie) en trekker van buurthuis Archipel, vertelde over de activiteiten van MOI. Hier worden ruim 800 gezinnen geholpen die ergens anders niet goed terecht kunnen.

 

U bent hier