h

Einde bewonersoverlast ‘Hemcentrale Bilderdijk’ in zicht

24 mei 2016

Einde bewonersoverlast ‘Hemcentrale Bilderdijk’ in zicht

Er komt een einde aan de overlast van de enorme buizenafvoer van restaurant Happyhappyjoyjoy in de Bilderdijkstraat. Door de omvang en het geluid is de buizenafvoer ook wel bekend komen te staan als ‘Hemcentrale Bilderdijk’ naar de grote energiecentrale in het havengebied.  SP-fractievoorzitter in stadsdeel West Gabriella Choma is tevreden: “Het is mooi dat bewoners straks weer kunnen genieten van hun binnentuin. Door de buizenafvoer was dat voor velen onmogelijk geworden.”

Vorig jaar had de restauranteigenaar een groot buizenstelsel laten aanleggen in de binnentuin. De afvoer was zonder de juiste vergunning neergezet en het uitzicht en de herrie verpestte volgens veel omwonenden de binnentuin. Het stadsdeel heeft na onder meer vragen van de SP besloten dat het buizenstelsel weg moet, omdat het een illegaal bouwwerk was. Op 15 september moet het weg zijn.

Choma: “Het is goed dat het stadsdeel in actie is gekomen, maar het is wel vervelend dat er zo’n lange termijn aan verbonden is. Want nu zitten bewoners nog een zomer met de overlast. Kennelijk is dit de wettelijke bezwaartermijn, daar heeft het stadsdeel zich aan te houden. Het is belangrijk dat het stadsdeel de bewoners hierover goed informeert, zodat de mensen uit de buurt weten waar ze aan toe zijn.”

U bent hier