h

Maak zwemplek bij voormalig marineterrein

23 mei 2016

Maak zwemplek bij voormalig marineterrein

De SP dient samen met VVD en D66 een voorstel in om te onderzoeken of er een openbare zwemplek kan komen bij het voormalige marineterrein in stadsdeel Centrum. SP-raadslid Nelly Duijndam: “Amsterdam is bekend van het water, maar als het mooi weer is zijn er weinig plekken waar je erin kunt springen. Het marineterrein is een mooie plek met veel ruimte op het water, laten we kijken of hier een zwemplek kan komen.”

Onlangs maakte het stadsbestuur bekend op meer plekken in Amsterdam mogelijk te maken dat er gezwommen wordt. Dat kan bijvoorbeeld door het aanleggen van trapjes waardoor zwemmers weer op de kant kunnen komen.

Duijndam: “Die zwemtrappen komen niet alleen van pas voor mensen die willen zwemmen in het water. Het geeft mensen die per ongeluk in het water vallen een manier om weer op het droge te komen. Dat is belangrijk omdat er ook in dit gebied onlangs iemand verdronken is.”

 

U bent hier