h

Eigen Haard aan de slag na SP-actie Loderstraat

28 juni 2016

Eigen Haard aan de slag na SP-actie Loderstraat

Eigen Haard heeft aangekondigd de  onderhoudsklachten in de Bernard Loderstraat en omgeving aan te willen pakken. SP-fractievoorzitter in Nieuw-West Andre Meijler: “Goed nieuws. Er zijn flinke problemen en het is goed dat Eigen Haard hier nu oog voor heeft. Nu is het belangrijk dat de problemen ook echt aangepakt gaan worden.”

Foto: Jan Mast

Medewerkers van Eigen Haard op bezoek in de Loderstraat (foto: Jan Mast)

Onlangs bleek uit buurtonderzoek van de SP dat er veel onderhoudsproblemen zijn in de woningen in en rondom de Bernard Loderstraat in Nieuw-West. De SP heeft een rapport van de klachten gemaakt en overhandigd aan Eigen Haard. Vervolgens ging de woningcorporatie in gesprek met de bewoners over de klachten.

Eigen Haard heeft beloofd om op korte termijn alle woningen te bezoeken en waar mogelijk klachten af te handelen. Hiernaast biedt Eigen Haard ondersteuning aan de vorming van een bewonerscommissie. Dit is belangrijk voor een goede communicatie tussen de wooncorporatie en de huurders. Er hebben zich al zeven bewoners aangemeld. De SP zal de komende tijd contact houden met de bewoners en toezien op een goede afloop van de gedane beloftes.

U bent hier