h

Ivens verklaart Hartenstraat bontvrij

22 juni 2016

Ivens verklaart Hartenstraat bontvrij

SP-wethouder Laurens Ivens opende gisteren samen met actrice Georgina Verbaan de eerste officiële bontvrije straat van Europa in de Hartenstraat.

De Hartenstraat is één van de negen straatjes in de binnenstad waar veel modewinkels zijn gevestigd. De winkels uit deze straat hebben besloten alle dierenbont uit het assortiment te halen. De winkeliers kwamen tot dit besluit na overleg met Bont voor dieren die actievoert tegen de bontindustrie.

Ivens: “Hopelijk komen we hierdoor sneller tot een einde van het fokken en doden van dieren als fashion statement. Dit is een goede actie van Bont voor Dieren en ik ben trots op de ondernemers/winkeliers in de Hartenstraat die hier allemaal vrijwillig aan meewerken!”

Foto: Jaime Peeters/ Bont voor Dieren

U bent hier