h

Meer ruimte voor kleine ondernemers op het water

23 juni 2016

Meer ruimte voor kleine ondernemers op het water

Na een voorstel van SP, VVD en D66 komt er meer ruimte voor kleine ondernemers op het water. SP-raadslid Nelly Duijndam: “We willen dat kleine rederijen met bijzondere en historische boten meer kans krijgen op het water. Zo zorgen we voor historie en diversiteit op het water.”

Foto: Carlien Boelhouwer

Gisteravond stelde de gemeenteraad het nieuwe vergunningenbeleid voor rondvaartboten vast. Er was een nieuw vergunningenbeleid nodig omdat het oude beleid met eeuwigdurende vergunningen door een uitspraak van de rechter moest veranderen. Vanaf nu kunnen rondvaartboten een vergunning krijgen voor tien jaar.

Met de nieuwe vergunningsregels stelt de gemeenteraad ook vast dat de rondvaartboten moeten verduurzamen. Duijndam: “Dat is hoog nodig. De boten varen veel kilometers in drukbevolkt gebied. Hoe schoner de boten, hoe beter.”

U bent hier