h

Forse salarisstijging zorginstelling Evean ongepast

28 juli 2016

Forse salarisstijging zorginstelling Evean ongepast

De SP vindt de forse salarisstijging van de directeur van zorginstelling Evean ongepast. Volgens SP-raadslid Kwint is hier geen enkele rechtvaardiging voor. "8000 euro per jaar extra, terwijl Evean op de zwarte lijst staat en fors personeel heeft ontslagen. Dat is misschien reden voor een salarisdaling, maar zeker niet voor deze toename. Het moet eens klaar zijn met die megasalarissen in de zorg."
 
Evean is één van de elf zorginstellingen die op de lijst staan van staatssecretaris Van Rijn met instellingen waar de zorg slecht geregeld is. Bovendien heeft Evean vanwege de landelijke bezuinigingen in de zorg ook personeel moeten ontslaan. Toch steeg het salaris van de directeur afgelopen jaar van 171.500 naar 179.500
 
Kwint: “En nu hebben we er weer een zorgbestuurder bij die meer verdient dan een minister. Terwijl we al jaren strijden om hier van af te komen. Natuurlijk gaat de gemeente hier officieel niet over, maar er zijn zoveel contacten tussen de gemeente en zorginstellingen, dat ik wil dat tijdens deze contacten onze grote onvrede over deze dikke stijging wordt overgebracht. Geld in de zorg moet naar zorg toe. Daar is het hard nodig."

U bent hier