h

SP-commissielid helpt bij behoud erfgoed Huisje Insulinde

19 juli 2016

SP-commissielid helpt bij behoud erfgoed Huisje Insulinde

Foto: Bas Schoemaker

SP-commissielid in Oost Marie-France van Oorsouw is niet alleen op papier voorstander van het behoud van industrieel erfgoed, maar stak deze maand ook zelf de handen uit de mouwen. Dit deed zij bij de start van de werkzaamheden aan het karakteristieke Huisje Insulinde in het Cruquiusgebied, dat naar historisch voorbeeld wordt herbouwd.

"Als Amvest aan de slag gaat met het Huisje Insulinde, kom ik wel helpen om het tegeltableau met de naam netjes uit te bikken", beloofde Van Oorsouw bij de behandeling van de herbouw in de bestuurscommissie. Enige tijd later voegde ze de daad bij het woord. Het tegeltableau krijgt weer een plek in het herbouwde Huisje Insulinde. Het zal deel uitmaken van ensemble van zeven karakteristieke gebouwen in het Hart van Cruquius.

U bent hier