h

SP wil vuilnisboot

14 juli 2016

SP wil vuilnisboot

De gemeenteraad heeft ingestemd SP-voorstel om te onderzoeken of de gemeente een vuilnisboot door de grachten kan laten varen. Deze vuilnisboot moet als een soort hop on-hop off-baggerschuit rondjes varen in het centrum, zodat buurt en horeca er meteen hun volle vuilniszakken op kunnen dumpen.

Foto: Teresa van Twuijver

Vooral langs de grachten ziet Amsterdam steeds vaker een ‘typisch stadsgezicht’. Kapotgescheurde vuilniszakken met krijsende meeuwen eromheen. Het probleem is dat op deze plekken vaak geen vuilcontainers kunnen worden geplaatst en dat zware vuilniswagens een grote belasting vormen voor buurt en bewoners.

"Dus waarom niet over het water?" oppert SP raadslid Remine Alberts tijdens een debat over het nieuwe uitvoeringsplan afval van de gemeente. Het idee voor een vuilophaaldienst te water, dat al eerder is gesuggereerd door GroenLinks raadslid Jasper Groen, wordt meegenomen in een plan van wethouder Choho om bedrijfsafval beter af te handelen. 

U bent hier