h

Taart voor actievoerende brandweer

11 juli 2016

Taart voor actievoerende brandweer

De beroepsbrandweer voert actie tegen de verhoging van hun pensioenleeftijd van 55 naar 62 jaar. Al meer dan een jaar wordt door vakbonden en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) onderhandeld over een nieuwe pensioenregeling.

Een akkoord is nog steeds niet bereikt en de onderhandelingen zijn afgebroken. Wat de SP betreft verdienen brandweerlieden een fatsoenlijk pensioen. Brandweerlieden zetten zich dagelijks in voor de veiligheid van anderen. Hun werk is fysiek zwaar door de zware bepakking, de lichamelijke risico's, de traumatische ervaringen en de onregelmatige diensten. Bij zulk zwaar werk hoort een goed pensioen.

De SP bracht de brandweer een bezoek. Met het uitdelen van taart sprak de SP haar steun uit aan de actievoerende brandweermannen en -vrouwen.

Foto: Matthijs de Bruijne

U bent hier