h

Kom met duidelijk plan voor onderhoud Van Deysselbuurt

18 oktober 2016

Kom met duidelijk plan voor onderhoud Van Deysselbuurt

De SP wil dat woningcorporatie Rochdale snel met bewoners in gesprek gaat over de aanpak van achterstallig onderhoud in de Lodewijk van Desysselbuurt in Slotermeer. SP-raadslid Erik Flentge: “We zagen verrotte kozijnen, schimmel in douches en verloederde entrees. Het is duidelijk dat er wat moet gebeuren en het is hoog tijd dat bewoners daarbij betrokken worden.”

Foto: SP

Een fors beschadigde deur en afbrokkelende bakstenen bij de ingang van een portiek.

De afgelopen week is de SP twee keer op bezoek geweest in de Lodewijk van Desysselbuurt achter de Dekamarkt aan de Slotermeerlaan. SP’ers belden deur aan deur aan om te inventariseren wat de staat van de woningen is.

Flentge: ”We hebben begrepen dat woningcorporatie Rochdale van plan is om de huizen op te knappen. Dat is mooi. Maar bewoners moeten gissen naar informatie hierover. Wij willen dat de onderhoudsbeurt er snel komt en dat bewoners mee kunnen praten over wat er precies gaat gebeuren. Wat de SP betreft verdient elke Amsterdammer een fatsoenlijk onderhouden huis om in te wonen.“

De SP gaat  binnenkort samen met bewoners en Rochdale in gesprek over de onderhoudsproblemen.

Foto: Jan Mast

Een verrot raamkozijn.

U bent hier