h

Nieuw-West voor een Nationaal ZorgFonds

5 november 2016

Nieuw-West voor een Nationaal ZorgFonds

Foto: Jan Mast

Belangstellenden voor het Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico kwamen donderdag in Nieuw-West bijeen. Verschillende verhalen uit de zorgpraktijk kwamen aan bod, en er werden ideeën gedeeld om de beweging nóg groter te maken.

SP'er David Schreuders presenteerde het betaalbare alternatief voor de peperdure marktwerking in de zorg. Inmiddels hebben al ruim 200.000 mensen zich aangesloten bij de campagne voor het Nationaal ZorgFonds. Vervolgens vertelde Frank Schinkel over zijn ervaring bij de SP-hulpdienst met mensen die vanwege het eigen risico en het deels zelf betalen van tandzorg in de financiële problemen zitten.

Foto: Jan Mast

Frank Schinkel (SP-hulpdienst) en Stasja Gest (doktersassistent)

Stasja Gest, werkzaam als doktersassistent in een ziekenhuis, vertelde dat sommige patiënten door financiële problemen en problemen met vergoedingen zeggen: "Haalt u mij maar van de lijst af, ik kom niet meer". Stasja zegt er wakker van te liggen dat mensen de rekeningen niet meer kunnen betalen en daarom de noodzakelijke zorg mijden, vandaar dat ze een groot voorstander is van het Nationaal Zorgfonds waarin iedereen gelijke rechten krijgt.

Foto: Jan Mast

Tot slot werd iedereen opgeroepen mee te gaan naar de landelijke aftrap voor het Nationaal ZorgFonds. Deze vindt plaats op 26 november in Den Haag.

 

U bent hier