h

SP in actie tegen meer hotelkamers aan de Amstel

30 december 2016

SP in actie tegen meer hotelkamers aan de Amstel

De SP voerde deze week samen met buurtbewoners actie tegen uitbreiding van The Bridge Hotel aan de Amstel. Het hotel wil uitbreiden naar 85 kamers. SP-raadslid Tiers Bakker: “We hebben meer dan genoeg hotels in de stad, zéker in het centrum. Daarom komen wij samen met buurtbewoners in actie.”

Foto: Jan Mast

Een tijdje geleden kreeg het Bridge Hotel een nieuwe eigenaar. Deze eigenaar wil woonpanden naast het huidige hotel opkopen om het hotel uit te kunnen breiden met zo'n 30 kamers. De eigenaar praat niet met de buurtbewoners, die daarop samen met de SP in actie kwamen.

Bakker: “Na jaren van almaar meer hotels, geldt er eindelijk een hotelstop in grote delen van de stad. Wij willen dat de gemeente niet gaat meewerken als een ondernemer via muizengaatjes alsnog hotelkamers bijbouwt ten koste van woonruimte. De stad kan in deze tijden van woningnood eerder het omgekeerde gebruiken.”

U bent hier