h

Stadsbestuur begint campagne tegen taboe schuldproblemen

18 januari 2017

Stadsbestuur begint campagne tegen taboe schuldproblemen

Het stadsbestuur is deze week begonnen met een campagne tegen het taboe op schuldproblemen. De campagne moet ervoor zorgen dat mensen met schuldproblemen op tijd om hulp vragen. SP-wethouder Arjan Vliegenthart: “Snel ingrijpen voorkomt dat deurwaarders- en rentekosten de pan uit rijzen. Zo wordt het makkelijker je financiële leven weer op orde te krijgen.”

Via onder meer posters in de stad krijgen Amsterdammers vragen voorgeschoteld zoals ‘zweterige handjes bij het pinnen?’ De campagne is medeontwikkeld door mensen die zelf schuldproblemen hebben (gehad). Vliegenthart: “We hopen dat mensen met schuldproblemen zich eerder aangesproken voelen en dat ze doorkrijgen dat ze echt niet de enige zijn. Dat verlaagt de drempel om hulp te zoeken.“

De afgelopen jaren is er al veel gedaan om mensen met schulden te helpen. Mede daardoor is het aantal keer dat een schuldeiser beslag legde op een uitkering van een Amsterdammer bijna gehalveerd sinds 2014. “Maar daarmee zijn we er nog niet”, zegt Vliegenthart. “Er zijn nog steeds zo’n 38.000 mensen die te maken hebben met schuldproblemen. Wij willen die groep verder verkleinen en de problemen van die mensen verlichten.”

U bent hier