h

Buurten in de Laurierhof: behoud goedkope ouderenwoningen

12 februari 2017

Buurten in de Laurierhof: behoud goedkope ouderenwoningen

Er moeten voldoende ouderenwoningen komen in Centrum en de woningen die er zijn, moeten betaalbaar blijven. Dat vertelden bewoners van de Laurierhof, een complex van 80 ouderenwoningen tussen Laurierstaat en Rozenstraat zaterdag aan de SP.

Verschillende bewoners keken al uit naar de komst van de SP'ers en hadden veel te bespreken. Uiteraard kwam de landelijke politiek voorbij, maar er werden vooral lokale zaken aangestipt. Zo zijn veel bewoners niet blij met het verdwijnen van lijn 14 en wordt het grachtenbusje De Opstapper nog steeds gemist. Ook hebben sommige mensen last van op de stoep geparkeerde fietsen waar zij moeilijk langs kunnen.

In het complex is geen ontmoetingsruimte, terwijl daar wel behoefte aan is. Ook gaven bewoners van de hoogste etage aan last te hebben van achterstallig onderhoud, waardoor er in delen van de gangen bij regen grote plassen water staan. De woningen zijn daarnaast zeer gehorig en slecht geïsoleerd. De Laurierhof heeft geen bewonerscommissie meer, veel mensen gaven aan het te lastig te vinden dit te organiseren. De SP gaat bekijken of het mogelijk is bewoners te helpen de bewonerscommissie weer nieuw leven in te blazen.

U bent hier