h

Gemeente plaatst reddingstrapje tegen verdrinkingen

22 februari 2017

Gemeente plaatst reddingstrapje tegen verdrinkingen

Foto: SP
De gemeente heeft een reddingstrapje geplaatst bij een steiger in het water naast de Haarlemmerpoort. Daarmee wil de gemeente het makkelijker maken na een val weer uit het water te komen. SP-raadslid Nelly Duijndam: “Wij vragen al lange tijd meer aandacht voor het hoge aantal verdrinkingsdoden in Amsterdam. Zulke trappetjes kunnen meehelpen de grachten veiliger te maken. Goed dat de gemeente hiermee aan de slag is.”

Het gebeurt meerdere keren per jaar dat mensen in de gracht vallen en vervolgens verdrinken. Eerder al diende de SP een voorstel in om meer trappetjes te plaatsen op plekken waar de kades hoog zijn. Ook stelde de SP voor om toeristen te wijzen op het gevaar van dronken in de grachten staan plassen. Veel verdrinkingsdoden zijn toeristen die met open broekrits worden aangetroffen.  

Het is nog niet duidelijk of er op meer plekken trapjes worden geplaatst. Duijndam: “Ik hoop dat dit een begin is voor meer. Elk trapje erbij verkleint de kans op een tragisch ongeluk.”

U bent hier