h

Nog eens 4000 woningen in lege kantoren

9 maart 2017

Nog eens 4000 woningen in lege kantoren

Foto: Mark Hillary cc

De komende twee jaar worden 250 kantoorgebouwen omgebouwd om plek te bieden aan 4000 woningen. Daarmee zet het stadsbestuur de stijgende lijn in kantorentransformatie door. Ivens: “Zolang de woningnood hoog is en er te veel kantoren leegstaan, gaan wij gestaag door met het ombouwen van kantoren naar huizen. Daarmee helpen we een hoop woningzoekenden aan een plekje in de stad.”

De afgelopen jaren is het ombouwen van leegstaande kantoren al flink op gang gekomen. Twee jaar geleden werden er 48 kantoorgebouwen omgebouwd. Vorig jaar werden 61 kantoren omgebouwd tot 1370 woningen.

De planning is dat Amsterdam daar de komende twee jaar dus fors overheen gaat. Ivens: “Ook al daalde de leegstand van kantoren onder dit stadsbestuur van 1,3 miljoen vierkante meter naar 900.000, het blijft te hoog. Want 900.000 vierkante meter komt neer op één op de acht kantoren, meer dan het landelijk gemiddelde. Dan ben ik er blij mee dat we die ruimte kunnen gaan gebruiken om de woningnood te bestrijden, zo gaan we twee problemen tegelijk te lijf.”

U bent hier