h

Stadsbestuur bindt strijdt aan met ouderenwerkloosheid

28 maart 2017

Stadsbestuur bindt strijdt aan met ouderenwerkloosheid

Foto: Kim san Diego

Het stadsbestuur bindt de strijd aan met werkloosheid onder Amsterdamse 50-plussers. SP-wethouder Arjan Vliegenthart presenteert hiervoor vandaag een uitgebreide aanpak. Vliegenthart: “De economie trekt aan, maar de oudere werkzoekenden profiteren daar nog te weinig van. Die gaan we beter begeleiden.  Zo zorgen we ervoor dat een grote groep mensen weer beter mee kan doen in de samenleving, meer zelfvertrouwen krijgt en er wat inkomen betreft op vooruit gaat.”

De aanpak van de gemeente is zowel op werkgevers als werkzoekenden gericht. Er wordt een gemeentelijk 50-plusteam opgericht in gesprek te gaan met bedrijven over het in dienst nemen van oudere werknemers. Het doel is vooroordelen over oudere werknemers weg te nemen en buurtbijeenkomsten te organiseren. Op die buurtbijeenkomsten kunnen bedrijven kennismaken met potentiele werknemers.

Tegelijkertijd gaat de gemeente ook aan de slag met werkzoekenden. Vliegenthart: “Die gaan we vooral veel aandacht geven. We zoeken mensen op, nemen ze aan de hand, en laten ze niet gauw weer los. Door deze aanpak toe te passen op jongeren kregen we afgelopen jaar 5927 jongeren aan het werk of een opleiding, terwijl het streefcijfer 4200 was. Ik heb goede hoop dat we ook een hoop oudere werkzoekenden aan de slag kunnen helpen.”

U bent hier