h

Puur Natuurtuin kan in Tuindorp Oostzaan blijven

18 mei 2017

Puur Natuurtuin kan in Tuindorp Oostzaan blijven

Foto: Erik Vos / Creative Commons

De Puur Natuurtuin krijgt een nieuwe plek, waardoor de speel- en leertuin in Tuindorp Oostzaan in Noord kan blijven. De tuin dreigde te verdwijnen omdat het braakliggende stuk grond waar de tuin tijdelijk op aangelegd is, deels weer in gebruik wordt genomen. Bewoners kwamen daarop de afgelopen weken in actie. SP-stadsdeelbestuurder Erna Berends: “Het is belangrijk dat kinderen die in de stad opgroeien ook een plek hebben om in het groen te kunnen ravotten. Mede dankzij de actie van de bewoners kan de tuin nu door aan de Kometensingel, dat is een mooi resultaat.”

De Puur Natuurtuin is een plek waar kinderen uit de buurt kunnen spelen en leren over de natuur. De tuin is een initiatief van bewoners. Zij wilden iets leuks doen met de braakliggende grond tegenover basisschool de Satelliet. Een deel van die grond wordt in de toekomst in gebruik genomen om woningen te bouwen.

Het stadsdeel grijpt nu in om ervoor te zorgen dat de natuurspeeltuin iets verderop door kan gaan. Berends: “Woningbouw is belangrijk, maar tegelijkertijd moet de stad ook leefbaar blijven. Het is dus niet de bedoeling om daar elk stuk groen voor op te offeren. Ik ben blij dat we nu tegelijkertijd huizen kunnen bouwen én de tuin behouden voor de buurt.  Op de nieuwe plek kan de Puur Natuurtuin hopelijk weer een aantal jaar vooruit.”  

U bent hier