h

Strijdlustige actiebijeenkomst voor behoud metro 53

4 mei 2017

Strijdlustige actiebijeenkomst voor behoud metro 53

In een propvol Planetarium in Zuidoost kwamen gisteren bijna 250 betrokkenen bijeen voor een actiebijeenkomst voor het behoud van metro 53. SP-raadslid Remine Alberts sprak de zaal toe: “Geweldig om te zien dat de actie groeit en groeit. Zuidoost hoort bij Amsterdam en verdient een rechtstreekse metroverbinding met het centrum. Wij gaan door tot de plannen om de metro in te korten van tafel zijn.”

Foto: SP

Een aantal maanden geleden presenteerde het Gemeentelijk Vervoersbedrijf (GVB) een plan om metrolijn 53 alleen nog in Zuidoost te laten rijden. Daarmee dreigt de directe verbinding van een groot deel van Zuidoost naar de treinstations Amstel en Centraal en de metrostations vanaf station Van der Madeweg, te verdwijnen.

Op de actiebijeenkomst vertelden bewoners, bedrijven, scholieren en andere betrokkenen wat het inkorten van de metrolijn voor ze betekent. De aanwezigen spraken af volop door te gaan met acties, waaronder de petitie. De SP neemt het initiatief om via de regioraad, die vergadert over het openbaar vervoer in onze regio, bezwaar te maken tegen de plannen van het GVB.

U bent hier