h

Die Linke bezoekt SP in Centrum

26 juni 2017

Die Linke bezoekt SP in Centrum

Foto: SP Amsterdam / amsterdam.sp.nl

Een delegatie uit het Ruhrgebied van de Duitse socialistische partij Die Linke bracht zaterdag een bezoek aan onze activisten in Centrum. Gesproken werd over de strijd voor behoud van sociale huurwoningen en tegen de macht van toeristische multinationals.

SP-gemeenteraadslid Nelly Duijndam voer het gezelschap per sloep van het Centraal Station naar het SP-actiepand in de Laurierstraat. Tijdens de lunch daar vertelden SP-gemeenteraadslid Tiers Bakker en SP-statenlid Marnix Bruggeman de leden van onze Duitse zusterpartij over de politieke strijd van de SP in Centrum, Amsterdam en Noord-Holland.

Foto: SP Amsterdam / amsterdam.sp.nl

Lunch in de Laurierstraat

's Middags bezochten de Linke-aanhangers en SP'ers het Van Eesterenmuseum in Slotermeer. Het museum toont de geschiedenis van de westelijke tuinsteden en het idealisme waarmee zij zijn ontworpen. In Duisburg, waar een groot deel van het gezelschap vandaan kwam, maar ook in Oost-Duitsland zijn tijdens de wederopbouw vergelijkbare wijken gebouwd.

Die Linke staan in de peilingen in Duitsland rond de 10 procent. Wethouders in de grote steden in het Roergebied hebben ze nog niet. Dat de SP er in Amsterdam wel twee heeft, maakte dan ook indruk, evenals de successen die zij inmiddels hebben weten te boeken.

U bent hier