h

Speeltuinen in buurten met een achterstand worden de mooiste van de stad

29 juni 2017

Speeltuinen in buurten met een achterstand worden de mooiste van de stad

Foto: Teresa van Twuijver

Het stadsbestuur trekt 500.000 euro uit om van speeltuinen in buurten met een achterstand, de mooiste speeltuinen van de stad te maken. Een voorstel van SP, D66 en VVD daartoe is donderdag aangenomen door de gemeenteraad. SP-fractievoorzitter Daniël Peters: “Juist de buurten met veel problemen zoals armoede en andere sociale problemen, verdienen de tofste en mooiste speeltuinen van de stad. Zo helpen we de buurten vooruit en hebben bewoners weer meer redenen om trots te zijn op hun buurt.”

De komende periode gaat de gemeente veel geld investeren in het opknappen van buurten met een achterstand. Zo worden de straten rechtgelegd, bankjes opgeknapt en krijgt het groen een onderhoudsbeurt. De gemeente is momenteel bezig een precieze lijst van buurten op te stellen. Het zal gaan om buurten in de stadsdelen Noord, Nieuw-West en Zuidoost.

Op voorstel van SP, D66 en VVD komt er nu dus extra geld voor de speeltuinen. Peters: “In veel buurten zijn de speeltuinen een middelpunt. De hele buurt komt er samen. Juist in buurten waar kinderen het binnenshuis misschien wat minder breed hebben, is het mooi als zij op straat de mooiste speeltuinen van de stad hebben.”

De investering wordt gedaan uit een ongebruikte gemeentelijke spaarpot die volgend jaar vrijkomt.

U bent hier