h

Stadsbestuur trekt extra geld uit voor zwemlessen in armere buurten

2 juni 2017

Stadsbestuur trekt extra geld uit voor zwemlessen in armere buurten

Foto: shirley de jong

Het stadsbestuur trekt 270.000 euro uit om kinderen in armere wijken van de stad te leren zwemmen. SP-raadslid Erik Flentge is blij met deze stap: “Ik pleit hier samen met andere partijen al langer voor. Hoe meer kinderen een zwemdpiloma hebben, hoe veiliger, juist in een waterrijke stad als Amsterdam.”

In de stadsdelen Zuidoost, Noord en Nieuw-West heeft minder dan 90% van de kinderen in groep acht een zwemdiploma. Daarmee doen die stadsdelen het slechter dan bijvoorbeeld Centrum en Zuid waar 97,9%, dan wel 96,6% van de kinderen in groep acht een zwemdiploma heeft.

Flentge: “Het is een goede zaak dat het stadsbestuur ingrijpt om aan die ongelijkheid iets te doen. Kunnen zwemmen hoort wat mij betreft bij de basisvaardigheden die álle Amsterdame kinderen moeten hebben, ongeacht de dikte van de portemonnee of de afkomst van je ouders.”

Het extra geld van de gemeente wordt gebruikt om in de vakanties de beginlessen van het zwemmen te leren. Tijdens het schooljaar komen er extra buitenschoolse lessen voor kinderen die een zwemachterstand hebben.

U bent hier