h

Succes: Metro 53 blijft rijden tussen CS en Zuidoost

22 september 2017

Succes: Metro 53 blijft rijden tussen CS en Zuidoost

Metro 53 blijft rijden tussen Gaasperplas en het Centraal Station. Eerdere plannen om de metro fors in te korten en te degraderen tot pendellijn tussen Zuidoost en de Van der Madeweg zijn daarmee van de baan. SP-raadslid Remine Alberts voerde samen met veel betrokkenen maandenlang actie en is blij met het resultaat: “Geweldig dat de actie succes heeft opgeleverd. Zo houdt Zuidoost een belangrijke OV-aansluiting met de rest van de stad. Dit laat weer zien dat actievoeren werkt!”

Begin dit jaar maakte het GVB bekend Metro 53 met de helft in te willen korten. Daarmee zou er een einde komen aan de directe metroverbinding tussen de oostelijke helft van Zuidoost, Diemen en het centrum van Amsterdam. De reistijd zou daarmee langer worden en de kans op extra vertragingen door de overstap zou toenemen. Al snel kwamen bewoners, buurtorganisaties en onder meer de SP, verenigd in actiegroep M53, direct in actie. Er werden drukbezochte actiebijeenkomsten georganiseerd en meer dan 6000 handtekeningen opgehaald.

De geslaagde actie is een groot succes voor de bewoners. Alberts: “Dat de metro nu blijft rijden, zou nooit gebeurd zijn als bewoners niet in zo massaal actie waren gekomen. Dit is goed nieuws voor al die bewoners, forenzen en scholieren voor wie deze metroverbinding zo belangrijk is. Ik ben trots op dit resultaat en wil alle bewoners van harte feliciteren.”

U bent hier