h

Toegang Bickerseiland verbeterd

29 september 2017

Toegang Bickerseiland verbeterd

Foto: SP

Op voorstel van de SP heeft het stadsdeelbestuur de tramhaltes van bushalte Buiten Oranjestraat bij Tussen de Bogen verlaagd. SP-fractievoorzitter in stadsdeel Centrum Michiel Wetzer is tevreden: “Fijn dat dit is opgelost! Nu kunnen óók mensen in een rolstoel eindelijk veilig van en naar het Bickerseiland.”

De tramhaltes bij de oversteek, een van de weinige toegangswegen naar het Bickerseiland, waren eerder al aangepast. Maar toen de SP samen met een iemand met een rolstoel de proef op de som nam, bleek dat de verlaagde tramhaltes eerder een obstakel vormden dan gemak opleverden. Wetzer: “De ‘verlaging’ had een andere hoogte dan de rijweg waardoor het voor iemand met een rolstoel juist een hobbelige - en daarmee pijnlijke - zaak was om over te steken. De buurtbewoner met wie wij op pad zijn geweest is daardoor gewend de oversteek te mijden en op haar rolstoel met het gemotoriseerd verkeer mee onder het spoor door te crossen. Levensgevaarlijk. ” De SP zoekt nu manieren om de tramhaltes in het hele Centrum aan te laten passen.

Het is niet de eerste verkeersmaatregel die dankzij de SP op het eiland wordt gerealiseerd. Zo is deze zomer nog, ook op initiatief van de SP, iets gedaan aan de verkeerssituatie voor Squash City. Wetzer: “Vóór het pand is een verwarrende verkeerssituatie. Hier kruisen auto’s, (motor)scooters, fietsen én voetgangers elkaar, in een heel onoverzichtelijk bochtje. Na lang aandringen zijn er nu verkeersdrempels aangelegd. Er zijn extra waarschuwingsborden, reflectoren en een nieuwe spiegel in de bocht geplaatst. Zo zie je dat het helpt om met regelmaat de buurt in te gaan, en verhalen van de straat naar de raad te brengen.”

 

U bent hier