h

Buurtkamer Kadoelen aanwinst voor Noord

5 november 2017

Buurtkamer Kadoelen aanwinst voor Noord

Foto: SP

Eindelijk is er een fijne ontmoetingsplek in Kadoelen, de buurtkamer is geopend. Reden voor feest en taart. SP-bestuurder Erna Berends complimenteerde de initiatiefnemers met hun doorzettingsvermogen. "Het was een lange weg, maar met goed gemoed en een uitdijende achterban bleven ze zich hiervoor inzetten. Kadoelen heeft een prachtige plek voor activiteiten en gezelligheid."

In de buurt Kadoelen was geen enkele ontmoetingsplek. Buurtbewoners vonden dat daar iets aan moest gebeuren en zijn simpelweg begonnen. Zonder gebouw werden er ontmoetingen georganiseerd voor de buurt op een bankje. Na drieënhalf jaar is er dan eindelijk dat verdiende dak boven hun hoofd. 

Foto: SP

De SP is onder de indruk van het doorzettingsvermogen van de initiatiefnemers. Frans Rein Jurrema, lid van de bestuurscommissie in Noord, trakteerde de buurtkamer op taart. "Deze betrokkenheid bij en voor de buurt is een mooi voorbeeld voor andere inwoners van ons stadsdeel."

Berends hoopt ook op navolging: "In ons stadsdeel is er budget voor en ervaring met het ondersteunen van initiatieven van bewoners. Of dat nu gaat om een leuke buurtactiviteit of iets groters als het runnen van je eigen ontmoetingsplek, alle initiatieven zijn welkom."

U bent hier