h

Miljoenen voor buurten met een achterstand

28 november 2017

Miljoenen voor buurten met een achterstand

Het stadsbestuur trekt ruim 40 miljoen euro uit voor buurten met veel problemen, te beginnen met het opknappen van de openbare ruimte. SP-wethouder Laurens Ivens: “Amsterdam is een mooie stad, maar de verschillen tussen sommige buurten zijn echt te groot. Wij willen die tweedeling bestrijden door fors te investeren in de buurten die de afgelopen decennia een achterstand hebben opgelopen.”

De komende twee jaar gaat de gemeente samen met onder meer bewoners en woningcorporaties om tafel om te kijken wat er nodig is om buurten een stap vooruit te laten maken. Het gaat om buurten in de stadsdelen Noord, Nieuw-West en Zuidoost waar de openbare ruimte er minder goed uit ziet, er veel huizen zijn met achterstallig onderhoud en slechte isolatie, en  waar relatief veel sociale problemen zijn.

Het stadsbestuur gaat samen met corporaties en andere betrokkenen om tafel om plannen te maken voor de buurten. Dat kan bijvoorbeeld gaan om het aanleggen van een mooie speeltuin, het opknappen van een buurthuis of het openen van voorzieningen zoals een school of een gezondheidscentrum. Ivens: “Het is mooi dat er veel nieuwe wijken bijkomen om de woningnood te lijf te gaan. Maar de bestaande wijken mogen niet vergeten worden. Ik ben blij dat we nu een flink budget hebben om een grote inhaalslag te maken.”

De wijken waar het om gaat:

Foto: SP

Noord
Banne Noord
Banne Zuid (2e fase)
Molenwijk
Waterlandplein buurt (2e fase)
De kleine wereld
Oud Noord IJ-plein-Vogelbuurt
Oud Noord Volewijck

Zuidoost
H-buurt
K-buurt
Holendrecht
Venserpolder
Reigersbos Winkelcentrum

Nieuw-West
Dudokbuurt Zuid
Van Tijenbuurt
Lambertus Zijlplein en omgeving
Bakemabuurt
Wegener-Sleeswijk-buurt
Struijkenkade
Van Deijsselbuurt
Wijsgerenbuurt
Jan de Louter
West-entree
Anton Struikbuurt
Dichtersbuurt
Couperusbuurt /Kop Sloterplas
Dobbebuurt
Aireystrook
Slotervaart
Jacob Geelbuurt
Wildeman- en Blomwijckerbuurt
Reimerswaalbuurt
De Punt

U bent hier